Pressmeddelande! Ekonomiskt stöd till förbättrad app och hemsida

Mobilapp och ny hemsida ska förbättra stödsamtalen till Tjejjouren Väst

Tjejjouren Väst arbetar sedan åtta år tillbaka med insatser för att förebygga psykisk ohälsa och suicid hos tjejer och unga kvinnor. Nu har Tjejjouren Väst fått ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionens folkhälsokommitté för att utveckla sin hemsida och sin mobilapp.

– Genom att utveckla hemsidan och mobilappen kan vi sprida information om verksamheten. Vårt mål är att öka insatserna med 50 % och att kunna ge stöd även när chatten är stängd, säger Josephine Kollén, projektledare på Tjejjouren Väst.

Samtalen om psykisk ohälsa och suicid ökar

Nästan hälften av de stödsamtal som togs emot av Tjejjouren Väst under 2017 handlade om psykisk ohälsa och suicid. Majoriteten av de som kommer i kontakt med Tjejjouren Väst söker stöd för första gången. Målgruppen är alla som identifierar sig som tjejer och unga kvinnor. Med hjälp av ekonomiskt bidrag från Västra Götalandsregionens folkhälsokommitté ska hemsidan tillgänglighetsanpassas för att bättre nå ut till de som söker stöd hos Tjejjouren Väst och den ska översättas till engelska.

– Även mobilappen kommer få en modernare form och funktion för att även den ska bli bättre anpassad för målgruppen. I appen ska vi även kunna se statistik över antal besökare, ålder och vilka ämnen som varit populärast att söka på, säger Josephine Kollén, projektledare på Tjejjouren Väst.

Kampanj om psykisk ohälsa i samband med lansering

Den nya hemsidan och appen ska sedan lanseras runt om i Västra Götaland. I samband med lanseringen ska det också genomföras en kampanj med fokus på psykisk ohälsa.

– Projektet ligger helt i linje med folkhälsokommitténs mål om att förbättra förutsättningarna för den psykiska hälsan genom främjandeinsatser och jämställdhetsarbete, det ska bli spännande att följa resultatet, säger Elisabeth Rahmberg, folkhälsochef på Västra Götalandsregionen. 

Kontaktperson: Josephine Kollén, josephine.kollen@tjejjourenvast.se
Läs mer: Tjejjouren Väst

 

Tjejjouren Väst

 TJEJJOUREN VÄST SÖKER KOMMUNIKATÖR

Tjejjouren Väst grundades år 2010 och är idag en av Sveriges största tjejjourer. Nu söker vi en kommunikatör som ska utveckla Tjejjouren Västs externa kommunikation. Tjänsten är en visstidsanställning på ett år. Du kommer arbeta i Tjejjouren Västs lokaler i Göteborg.

OM ARBETSPLATSEN

Tjejjouren Väst är en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Föreningen är baserad i Göteborg och arbetar i hela Västra Götaland. Föreningens huvudsakliga verksamhet är nätbaserad stödverksamhet via chatt, mail och app. Den primära målgruppen är personer som identifierar sig som tjej i åldern 10 till 25 år, främst i Västsverige. Alla stödsökande tas emot och all kontakt är helt anonym.
Idag har Tjejjouren Väst omkring 2000 stödchattar per år, tre heltidsanställda och 60 volontärer. Verksamheten finansieras genom Folkhälsokommittén Västra Götaland, Socialstyrelsen, Social resurs i Göteborg och föreningens samverkanskommuner.

 

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

- Ta fram metoder för föreningens externa kommunikation.
- Hitta hållbara kommunikationsvägar till vår primära målgrupp.
- Arbeta med att utveckla kommunikation till och i våra samverkanskommuner.
- Utveckla Tjejjouren Västs synlighet och tillgänglighet på sociala medier.
- Framställa texter för hemsida och opinionsbildning.
- Omvärldsbevakning, informationsspridning och enklare marknadsföring. 

Tjänsten är i ny och kommer formas i samarbete med dig som blir anställd. Arbetsuppgifterna kan därför komma att förändras.

VI SÖKER DIG SOM

- Står bakom Tjejjouren Västs feministiska värderingar och visionen om ett jämställt samhälle fritt från våld och förtryck.

- Trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

- Har kunskap om olika former av våld, samt barn och ungas särskilda utsatthet.

- Har kunskap om och erfarenhet av den ideella sektorn.

 Har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

- Har kunskaper i bildhantering och layoutprogram.

- Har mycket goda kunskaper om arbete med sociala medier.

- Har erfarenhet av kommunikation med barn och unga.

- Gillar kommunikativa utmaningar, kan förenkla komplexa kommunikationsfrågor och se kommunikationsbehov ur olika synvinklar.

- Har relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet.

 

MERITERANDE (EJ KRAV)

- Ett personligt engagemang i jämlikhetsfrågor.

- Erfarenhet av eller kunskap om att arbeta med inkludering, tillgänglighet eller normkritik.

- Erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser.

- Erfarenhet av projektledning.

- Erfarenhet av att arbeta med inkludering och tillgänglighet.

PERSONLIGA EGENSKAPER

I tjänsten ingår att genomföra kommunikationsarbetet till störst del självständigt vilket kräver initiativförmåga, stort engagemang och eget driv.
Tjejjouren Väst har en bred verksamhet och samverkan med många olika aktörer vilket kräver god samarbetsförmåga, lyhördhet och förmåga att skapa relationer såväl internt som externt. Arbetsgruppen består idag av tre anställda som du kommer arbeta nära samt en kommunikationsbyrå.


Vi söker medarbetare som identifierar sig som tjej med varierande bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter och välkomnar alla sökande.

 

PLACERING

Göteborg.

 

TILLTRÄDE

Januari 2019 eller enligt överenskommelse.

 

TJÄNSTGÖRINGSGRAD, TIDSPERIOD OCH ARBETSTID

Deltid, 20 timmar/vecka. Tidsbegränsad anställning dock längst tom 191231.
Reglerad arbetstid. För att kunna möta ideella i deras engagemang krävs även en del arbetstid på kvällar och helger. Kollektivavtal finns (IDEA/Unionen).

 

LÖN

Fast månadslön.


KONTAKTPERSONER

Verksamhetsansvarig:
Gabriella Graflund, gabriella.graflund@tjejjourenvast.se, 0706-36 93 78

Ordförande:
Alice Bröms, alice@broms.me, 0708-58 19 34

 

ANSÖKAN

Vi ser gärna att du söker till oss med CV (med referens) samt ett personligt brev där du:

●    Beskriver vem du är 

●    Presenterar en idé för hur en förening kan arbeta med nå ut till en ung målgrupp i frågor som kan upplevas tunga.  

 

Skicka din ansökan till: rekrytering@tjejjourenvast.se. Skriv ”Kommunikatör” i ämnesraden. Sista ansökningsdag: 30 okt 2018. OBS: Intervjuer kommer att genomföras löpande.

 

MER OM TJEJJOUREN VÄST

http://www.tjejjourenvast.se eller http://www.facebook.com/tjejjouren


 

Tjejjouren Väst

Insamlingsbankett med Tappra Barn

Tjejjouren väst på bankett med Tappra Barn.png

I måndags gick Tappra Barns välgörenhetsgolf av stapel. Dagen avslutades med bankett på The Concept i Göteborg.  
Vi är så oerhört glada och tacksamma för allt som @tapprabarn.se @events.by.g @christian_olsson och Pebben gjort för oss och våra stödsökande. Tillsammans med alla gäster skapades magi och en insamling som vi inte ens kunde drömma om. Återigen – tack för er osjälviskhet och er medmänsklighet. Tillsammans gör vi skillnad!

 

Tjejjouren Väst

Vi stoppar tjejhatet i Almedalen

Skärmavbild 2018-08-28 kl. 15.16.57.png

2017 lyssnade Tjejjouren Väst till 208 560 minuter av vittnesmål om incest, våld, suicid, sexuella övergrepp och hot. I Almedalen 2018 ställer vi följande fråga till besökarna av politikerveckan: "Hur länge orkar du lyssna?". Mer om kampanjen här

VolontärTjejjouren Väst